У Сумах застрелили екс-голову земельної комісії.

 

У Сумах застрелили колишнього депутата і екс-директора департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради Анатолія Жука.

 

Як повідомили у поліції, повідомлення про смерть колишнього депутата надійшло від його батька, котрий прийшов провідати сина, а застав його мертвим. 

 

Чоловік загинув на подвір'ї власного будинку на вул. Толстого внаслідок вогнепального поранення. Злодій викинув пістолет на місці злочину.

 

Жуку було 35 років. У 2014 році він балотувався на посаду Сумського міського голови. Очолював організацію "Сумчани".

 

Як заявив на брифінґу керівник Сумської місцевої прокуратури Валерій Могильний, наразі правоохоронці розглядають декілька версій вбивства – злочин на побутовому ґрунті, вбивство, пов’язане з його громадсько-політичною діяльністю, і версія про замовне вбивство.

 

Прокуратура перевіряє факт можливих погроз на адресу загиблого через один його недавній і поки що "незрозумілий" відеопост у Facebook. "Версії розглядаємо різні. Ми не можемо розглядати якусь одну, адже вона може виявитися хибною", – підкреслив Могильний, згідно з повідомленням УНІАН.

 

Керівник прокуратури також розповів, що смерть Жука настала близько 17:00, тобто за дві години до того, як тіло виявив батько.

 

Вбивству передували загадкові обставини.

 

"Незадовго до вбивства в будинку на другому поверсі сталася невелика пожежа. Очевидно, Анатолій загасив її самостійно, після чого вийшов на подвір'я і приліг на каремат відпочити. Жука застрелили, коли він, ймовірно, спав у дворі свого будинку. Тіло сина виявив батько, який приїхав допомогти усунути наслідки пожежі в одній із кімнат", – зазначив Могильний.

 

Зі слів прокурора, Жук помер від двох вогнепальних поранень – у спину в районі серця і в ліву скроню.

 

Начальник Сумського міського відділу поліції Павло Карабута повідомив, що для розкриття злочину залучили весь особовий склад відділу поліції, кримінальної поліції, а також спеціалістів Головного управління Нацполіції в області. "Робота триває. Я впевнений, що злочин буде розкритий", – запевнив Карабута. 

 

03.08.2018