Кремлівські гакери атакували німецькі медіа-компанії.

Кібератаку було вчинено ще у червні, проте інформацію про неї оприлюднили лише зараз.

 

 

Німецькі телерадіокомпанії ZDF і WDR зазнали атаки російських гакерів. IT-мережі обох суспільно-правових компаній на початку червня були атаковані гакерської групою Sandworm. Про це в п'ятницю, 27 липня, у анонсі статті повідомив на своєму сайті тижневик Der Spiegel. Повний текст розслідування буде опубліковано щойно в неділю, 29 липня.  

 

Згідно з інформацією видання, яке посилається на джерела в структурах безпеки, ZDF підтвердила факт гакерської атаки, в той час як WDR відмовилася від коментарів, пояснивши це причинами, пов'язаними з технікою безпеки. Компанія ZDF уточнила, що нападу зазнали не більше десятка її комп'ютерів, при цьому витоку даних не відбулося.

 

Федеральна прокуратура Німеччини має намір доручити розслідування інциденту відомству з кримінальних справ федеральної землі Північний Райн-Вестфалія. Федеральне відомство з охорони конституції близько двох тижнів тому повідомило, що німецькі медіа-компанії і організації, які займаються дослідженнями в сфері хімічної зброї, стали мішенями професійної кібератаки, сліди якої ведуть до російської гакерської групи Sandworm. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Як повідомляє Der Spiegel, мішенню російських гакерів могла також стати швейцарська лабораторія в місті Шпіц, яка брала участь, зокрема, в аналізі речовини, за допомогою якої в березні цього року у Великій Британії було отруєно колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля і його доньку Юлію.

27.07.2018