Курт Волкер запевнив, що США не годяться на "донбаський" референдум.

 

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер запевняє, що Білий дім не погоджується на російську пропозицію з референдумом на Донбасі, а на переговорах між Трампом і Путіним Москва не отримала жодних поступок від Вашингтону.

 

Про це Волкер розповів в інтерв'ю "Голосу Америки".

 

 

"США не поступилися нічим з тих питань, які можуть турбувати Україну. Не було ніяких подарунків для Росії за рахунок України", – сказав Курт Волкер. Він наголосив, що головною темою була Сирія. "Причиною цього є те, що США просто розходяться з Росією у думках щодо України. І не було сенсу заглиблюватись в це" – додав Волкер.

 

Зі слів спецпредставника США, Україна може бути впевненою в тому, що Штати роблять правильні кроки для вирішення конфлікту на Донбасі.

 

"Чинна адміністрація продовжує підтримувати санкції проти Росії та працювати з європейськими партнерами, які теж продовжують дію санкцій. США зняли ембарго на постачання зброї для України та надали Києву "Джавеліни" й антиснайперські системи", – сказав Волкер.

 

"Минулого тижня Пентагон анонсував надання додаткової фінансової допомоги для українського оборонного сектору", – додав Курт.

 

Також Волкер заявив про неможливість проведення будь-якого референдуму на сході України.

 

"Білий дім зробив доволі чітку заяву з цього питання минулої п'ятниці. Там заявили, що не підтримують можливості проведення подібного референдуму. Також такий референдум не мав би легітимності, якби він навіть і був проведений", – наголосив Волкер.

 

Спецпредставник США пояснив: "Ннеможливо провести референдум у тій частині України, яку не контролює український уряд, де існують серйозні проблеми для місцевого населення, де обмежена свобода пересування, звідки виїхало 1,5 мільйона внутрішніх переселенців".

 

25.07.2018