МЗС викликало посла Італії через бздури міністра.

 

МЗС України викликало посла Італії для висловлення протесту та отримання роз’яснень італійської сторони у зв'язку з "недружніми висловлюваннями" міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, котрий заявив про законність референдуму в Криму та сумнівну леґітимність "псевдореволюції" в Україні. 

 

"Міністерство закордонних справ України з обуренням сприйняло висловлювання міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні в інтерв’ю газеті The Washington Post, в яких ставиться під сумнів суверенітет та територіальна цілісність України. Засуджуємо позицію італійського політика як таку, що не ґрунтується на реальних фактах та суперечить визнаним принципам та нормам міжнародного права", – ідеться в коментарі, опублікованому на офіційному сайті МЗС України.

 

Зовнішньополітичне відомство сподівається, що уряд Італії "вкотре засудить російську агресію проти України, окупацію Криму та Донбасу". "Впевнені, що безвідповідальні висловлювання та заяви окремих політиків не спроможні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету й територіальної цілісності", – наголосили у МЗС. 


Міністр внутрішніх справ Італії, лідер правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив у інтерв'ю The Washington Post, відповідаючи на запитання журналіста про незаконність анексії Криму в 2014 році: "Відбувся референдум, і 90% проголосувало за повернення Криму до Російської Федерації".

"Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, котра була псевдореволюцією, фінансованою чужоземними силами – подібно до арабських революцій", – бовкнув міністр внутрішніх справ, реаґуючи на зауваження, що референдум під дулами чужої армії не може вважатися справжнім.

 

Маттео Сальвіні додав, що у світі існують "певні історичні російські зони з російською культурою і традиціями, котрі законно належать РФ".

 

Голова МВС Італії також висловився за скасування антиросійських санкцій, бо "вони не довели своєї користі", натомість завдали удару італійському експорту.

 

20.07.2018