Німецькі екологи програли суд проти Nord Stream 2.

Таким чином знято останню формальну перепону для будівництва газогону на німецьких території та акваторії.

 

 

Конституційний суд Німеччини, який розташований у місті Карлсруе, відмовився задовольнити скаргу екологів зі Спілки охорони природи Німеччини NABU (Naturschutzbund) щодо будівництва німецького відрізка газопроводу Nord Stream 2. Судді також відмовилися призупинити будівництво газопроводу.

 

Екологи з організації NABU намагалися заблокувати реалізацію газпромівського мегапроекту на німецькому відрізку, стверджуючи, що його будівництво та експлуатація завдають незворотної шкоди флорі й фауні в Балтійському морі. Судді не погодилися з висновками екологів і відхилили як скаргу на будівництво, так і клопотання про негайне припинення будівництва.

 

Цей вердикт є остаточним і означає, що російсько-німецький концерн Nord Stream 2 AG може негайно та легітимно розпочати будівництво газогону в територіальних водах Німеччини.

 

Екологи рішенням суду розчаровані, проте, як стверджують, вони не здаються і мають намір перевірити наявність будь-яких подальших правових можливостей для блокування будівництва. Про це повідомило німецьке ділове видання Handelsblatt.

20.07.2018