Трамп таки визнав Путіна відповідальним за втручання у вибори в США.

Про це глава Білого дому заявив через три дні після американсько-російського саміту в Гельсінкі.

 

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає Володимира Путіна особисто відповідальним за втручання Росії в американські вибори в 2016 році. Американський лідер сказав це в інтерв'ю телеканалу CBS-News в середу, 18 липня.

 

«Так, оскільки він відповідає за країну. Так само, як я вважаю себе відповідальним за те, що відбувається в цій країні. Так що, звичайно, як лідера країни його можна вважати відповідальним», – заявив Трамп.

 

Президент США також підтвердив, що довіряє висновку розвідувальних служб про причетність Росії до втручання у виборчий процес в 2016 році. Він додав, що під час спілкування з Путіним в Гельсінкі «застеріг його від подібних дій у майбутньому». При цьому Трамп висловив сумнів в тому, що його слова можуть якось вплинути на дії Росії.

 

Нагадаємо, що після спільної з Володимиром Путіним прес-конференції, на якій президент США висловив сумніви в тому, що Росія втручалися в американську президентську кампанію, багато американських політиків висловили своє обурення такою позицією Трампа. Згодом американський президент заявив журналістам, що в Гельсінкі неточно висловився і що насправді він мав на увазі, що немає жодних причин вважати, що Москва не втручалася. Також Трамп запевнив, що не сумнівається у висновках розвідслужб США про те, що Москва втручалася в американські вибори.

19.07.2018