У Конгресі США обговорюють законопроект про санкції проти Nord Stream 2.

На переконання його авторів, санкції дозволять країнам НАТО уникнути політичних маніпуляцій з боку Росії.

 

 

Про те, що до Конгресу США внесено законопроект про санкції проти Nord Stream 2, заявив сенатор-республіканець від штату Вайомінг Джон Баррасо (John Barrasso) на своєму сайті в середу, 18 липня. У законопроекті під назвою «Про припинення російської енергетичної агресії» (Stop Russian Energy Aggression) сказано, що санкції проти газогону дозволять країнам-членам НАТО уникнути примусу і політичних маніпуляцій з боку Росії. Про це повідомило американське видання The Hill.

 

Сенатор США вважає, що Європа повинна купувати менше газу в Росії. «Такі країни, як Німеччина, мають скорочувати обсяг природного газу, який вони купують у Росії, а не підвищувати його», — заявив Джон Баррасо.

 

Законопроект передбачає запровадження санкції до суб'єктів, котрі беруть участь у суперечливому російському газогоні. Окрім пропонованих санкцій, закон покликаний пом’якшити обмеження трансатлантичного експорту природного газу зі США до країн-членів НАТО «з метою заохочення країн Альянсу до імпорту газу всередині організації».

 

«Суть закону полягає в тому, що Сполучені Штати та інші країни-члени НАТО повинні вивчити шляхи забезпечення країн Альянсу різноманітними джерелами енергії та маршрутами з метою підвищення їхньої енергетичної безпеки, в тому числі шляхом розробки трансатлантичної енергетичної стратегії», – пояснив Джон Баррасо.

 

Раніше з критикою Nord Stream 2 також виступав президент США Дональд Трамп, котрий заявив, що Німеччина стала «заручницею Росії».

19.07.2018