Президент радіє, що Трамп не здав жодної позиції щодо України.

 

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Дональд Трамп на переговорах із Владіміром Путіним у Гельсінкі не відступився від жодної позиції щодо України.

 

Про це Порошенко сказав в ефірі телеканалу ICTV.

 

"Щодо прес-конференції, щодо того, що "там не було України"... Україна там точно була. Дуже добре, що президент Трамп не здав жодної позиції щодо України", – сказав Порошенко.

 

Він додав: Трамп підтвердив позицію, що Крим є українським. А відповідь Путіна стала іще одним доказом незаконності анексії півострова.

 

"Пам’ятаєте відповідь Путіна? Вона смішна. Я не думаю, що всі це помітили: “Ми – мається на увазі, росіяни – провели референдум і захопили його”. Не українці, не українська влада – а "вони" провели референдум. І це є ще одним переконливим доказом незаконності анексії, і ми маємо об’єднати зусилля для того, щоб повернути Крим", – прокоментував голова держави.

 

Позиції президентів США і Росії не заскочили Петра Порошенка, додає "Українська правда".

 

"Базуючись на моїй зустрічі з Трампом, яка відбулася напередодні на саміті Україна-НАТО. Базуючись на підсумкових документах саміту НАТО, де стоїть у тому числі і підпис президента США Дональда Трампа, Україна була і залишається серед перших пріоритетів як НАТО, так і США. Те, що про це казав Путін, для мене є очевидним, що якщо так багато говорив, то і йому воно свербить", – зазначив Порошенко.

 

17.07.2018