У прощі в Зарваниці взяло участь понад 100 тисяч паломників.

 

У Зарваниці в Марійському духовному центрі відбулася всеукраїнська проща. 

 

У прощі взяло участь понад 100 тисяч паломників. Цього року до неї долучився також Президент України Петро Порошенко, інформує УНІАН.

 

 

 

Традиційно біля каплиці Матері Божої відбулося архиєрейське богослужіння, яке провів Голова УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Він згадав, що цьогорічна проща присвячена 1030-літтю хрещення Русі-України та молитві за мир.

 

"Сьогодні ми в своїх молитвах маємо згадувати усіх політв’язнів, які не здаються і продовжують боротися там, в неволі. Молимося за них. А також за мільйони синів і дочок, які змушені виїжджати за кордон, щоб прогодувати свої родини. Молимося за наші родини. Молимося за Донбас. За наших воїнів-героїв та за те, щоб настав мир в Україні", – звернувся до паломників Шевчук під час проповіді.

 

 

"Ця проща присвячується 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир і цілісність української держави. Вночі паломники здійснили хресний хід зі свічками до чудотворного місця, де явився образ Богородиці, і взяли участь у нічному молебні за участю Глави УГКЦ Святослава Шевчука", – розповів "Укрінформу" прес-секретар Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Олег Харишин.

 

Серед почесних гостей літургії, окрім Президента, – голова Єпископської Конференції Італії Кардинал Гвальтьєро Бассетті, Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, єпископат та духовенство Української греко-католицької церкви.

 

Порошенко під час свого виступу висловив переконання, що молитви людей про мир в Україні будуть почуті. "Я, православний українець, почуваюся тут, серед вас, надзвичайно затишно. Бо ми з вами молимося за мир. Ми з вами молимося за Україну. І я впевнений і переконаний – Господь почує нашу молитву. Я, як Верховний Головнокомандувач, хочу принагідно подякувати і українським військовим, і військовим капеланам, і матерям та дружинам загиблих, які сьогодні з нами спільно молилися. Хочу підтримати людей, які залишилися на окупованих територіях, переселенців. На передовій поруч із військовими, ще раз наголошую, стоять священики-капелани, які надають нашим героїчним воїнам духовну підтримку, які моляться за нашу перемогу і мир на рідній землі", – сказав Президент.

 

 

16.07.2018