Російська армія втручалась у вибори в США.

Їхні імена опубліковані на сайті Міністерства юстиції США

 

 

Міністерство юстиції США офіційно звинуватило 12 громадян Росії «у скоєнні злочинів, спрямованих на втручання в президентські вибори в США». Відповідне повідомлення в п'ятницю, 13 липня, було розміщено на сайті відомства. Як наголошується в документі, всі обвинувачені є співробітниками Головного розвідувального управління Росії.

 

У Мін'юсті США стверджують, що росіяни брали участь у зламі комп'ютерів Національного комітету демократичної партії США, а також кібератаці на штаб передвиборчої кампанії кандидата від демократів Гілларі Клінтон. Вкрадена гакерами інформація викладалася в мережу від імені груп DCLeaks and Guccifer 2.0 й іншими особами.

 

«Інтернет дозволяє іноземним ворогам атакувати Америку новими і несподіваними способами. Разом із нашими партнерами по правоохоронній діяльності Міністерство юстиції твердо має намір знайти, ідентифікувати і притягти до відповідальності всіх, хто перешкоджає американським виборам», – цитуються в повідомленні слова заступника генерального прокурора США Рода Розенштейна (Rod J. Rosenstein).

 

Кримінальне обвинувачення охоплює 11 пунктів, серед яких – злочинна змова з метою вчинення злочину проти США, що припускає крадіжку документів з поетапним їх оприлюдненням для втручання в президентські вибори, а також спроби зламів комп'ютерів організацій, які відповідають за проведення виборів, і американських компаній, які постачали програмне забезпечення й інші технології, пов'язані з управлінням виборами. Окрім того, росіян звинувачують у крадіжці особистих даних для подальшого використання в схемах комп'ютерного шахрайства.

13.07.2018