Трансатлантична митна війна погіршила прогноз економічного зростання в єврозоні.

Тим не менше, як очікується, 2018 року економіка єврозони зросте на 2,1 відсотка.

 

 

    

Торговельний конфлікт між Європейською Унією і Сполученими Штатами, за оцінкою Єврокомісії, зіпсував економічні перспективи Німеччини і 19 країн зони євро в цілому. У четвер, 12 липня, ЄК знизила свій прогноз економічного зростання єврозони на 2018 рік на 0,2 відсоткових пункти – до 2,1 відсотка (у травневому прогнозі цей показник становив 2,3 відсотка). Щоправда, прогноз на наступний рік залишився незмінним – два відсотки.

 

Зростання ВВП Німеччини і в 2018-му, і в 2019 році становитиме 1,9 відсотка у той час, як раніше очікувалися, відповідно, 2,3 і 2,1 відсотка. Про це повідомила телерадіокомпанія Deutsche Welle

 

За словами єврокомісара з економічних питань П'єра Московісі (Pierre Moscovici), «подальша ескалація протекціоністських заходів є очевидним ризиком зниження» темпів зростання. «Торговельні війни не приносять прибутків – тільки втрати», – підкреслив єврокомісар.

 

Наразі представники Європейської комісії не очікують подальшого загострення конфлікту навколо торговельних мит. Якщо, проте, воно відбудеться, то вчинить негативний вплив на торгівлю й інвестиції, що призведе до зниження добробуту в усіх дотичних країнах.

12.07.2018