Порошенко був "абсолютно довірливим" із Трампом.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що його розмова з Дональдом Трампом на марґінесі саміту НАТО була "абсолютно довірливою", й відзначив важливість того, що ці переговори відбулися перед діалогом між Трампом і президентом Росії Владіміром Путіним.

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

 

"Це була абсолютно довірлива розмова, і я дуже задоволений, що Україні був відданий пріоритет. І була абсолютна необхідність, що перед поїздкою в Гельсінкі нам потрібно було поспілкуватися з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Я цією розмовою повністю задоволений", – сказав Петро Порошенко на прес-конференції у Брюсселі.

 

Водночас голова держави зазначив, що частину питань, які обговорювались під час цієї зустрічі, не буде розкривати.

 

З його слів, під час спілкування з президентом США приділялася значна увага зустрічі, яка має відбутися в понеділок у Фінляндії.

 

"Ми дійсно дуже ретельно обговорили і наступну зустріч президента Трампа у Гельсінкі у понеділок 16 липня. Були ретельно обговорені питання «Північного потоку-2», я дуже детально проінформував президента Трампа", – констатував Петро Порошенко.

 

Він також повідомив, що під час спілкування було наголошено на досягненнях України у просуванні реформ. Зокрема, співрозмовники акцентували на важливості ухвалення Верховною Радою законопроекта, яким встановлюється підсудність усіх антикорупційних справ новому антикорупційному суду.

 

Відповідаючи на запитання, чи обговорювалося питання анексії Криму з Дональдом Трампом, Порошенко підкреслив, що позиція всіх членів Альянсу була відображена в заяві за підсумками саміту. "Чітко чорним по білому написано. Це заява, яка схвалена всіма членами на вищому рівні, в тому числі і за участю президента Трампа. Абсолютно чітко наголошено на статусі Криму, невизнання незаконної анексії Криму", – сказав Порошенко.

 

12.07.2018