Європарламент схвалив нові правила в’їзду до Шенґену для «безвізових» країн.

Вони передбачають інтернет-реєстрацію перед в’їздом.

 

 

Європейський парламент у четвер, 5 липня, більшістю голосів схвалив додаток до чинних правил в’їзду на територію Шенґенської зони. Про це повідомило видання Neue Zürcher Zeitung з покликом на офіційний сайт Європарламенту.

 

Очікують, що нова система перепуску й перевірки особистих даних запрацює з 2021 року. Насамперед громадяни країн, які не є членами Європейської Унії, але звільнені від візових вимог, повинні отримати дозвіл перед поїздкою до ЄУ. Для цього їм доведеться заповнити електронну форму, внести туди особисті дані, дані про судимості та про перебування у зонах збройних конфліктів тощо.

 

Процедура коштуватиме сім євро для дорослих осіб і буде безкоштовною для мандрівників віком до 18 та понад 70 років. Анкета залишатиметься дійсною три роки або до закінчення терміну проїзного документа.

 

«Громадяни понад 60 країн і територій, звільнених від візових вимог для в'їзду до ЄУ, повинні заповнити електронну форму до своєї подорожі і внести особисті дані, інформацію про документ для подорожей (дійсність, країна видачі), домашню адресу та контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в'їзду», - йдеться в повідомленні на сайті Європарламенту.

 

До таких країн, чиї громадяни мають безвізовий в’їзд до Шенґенської зони, належить Україна. Ці ж правила стосуються, наприклад, громадян Сполучених Штатів і Нової Зеландії.

05.07.2018