Шашкіст Анікєєв скасував через суд ініційовану росіянами дискваліфікацію.

 

Міжнародний спортивний суд в Лозанні виніс рішення на користь українського гросмейстера з шашок Юрія Анікєєва, який відстоював свою правоту в боротьбі з Міжнародною федерацією шашок (IDF), правління якої розташоване в Санкт-Петербурзі.

 

Про це повідомляє УНІАН.

 

 

Екс-чемпіон світу з шашок-64, а також переможець першості планети зі швидких шашок українець Анікєєв в 2016 році був дискваліфікований за політичними мотивами, без пояснення конкретних причин.

 

Як пояснював сам спортсмен, він постраждав за полеміку в пресі, де він розмірковував про шляхи розвитку шашок-64, керованих переважно російськими менеджерами. Також несхвалення Міжнародної федерації шашок викликали появи Анікєєва на змаганнях в українській вишиванці.

 

У понеділок, 2 липня 2018 року, Міжнародний спортивний суд Лозанни виніс вердикт, згідно з яким всі претензії IDF до українського спортсмена вважаються недійсними, а 3-річна дискваліфікація з 16 грудня 2016 року по 15 грудня 2019-го цілковито анульована.

 

Міжнародна федерація шашок зобов'язана виплатити Юрію Анікєєву 5 тисяч швейцарських франків як компенсацію.

 

Як зазначається в рішенні CAS, вердикт суду остаточний і оскарженню не підлягає.

 

Як зазначив адвокат спортсмена Антон Сотир, Міжнародна федерація шашок зобов'язана переглянути своє рішення, а санкції, яких зазнав український спортсмен, мають бути скасовані. "На будь-яке нове рішення IDF піде наша нова апеляція. В цілому, український спорт можна привітати! Рішення Спортивного суду в Лозанні – дуже важливе для міжнародних шашок і взагалі спорту в Україні", – зазначив юрист.

 

03.07.2018