Минулої доби на Донбасі загинуло четверо військовиків.

 

Минулої доби на Донбасі загинуло четверо українських військовиків. Таким чином, останні червневі дні – одні з найбільш трагічних на лінії розмежування від початку року: днем раніше на фронті загинуло ще троє воїнів.

 

Як повідомив прес-центр операції Об'єднаних сил, ворог активізував бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На окремих ділянках бойовики використовували озброєння танків, ствольну артилерію та міномети, які заборонені "мінськими домовленостями". Поза тим, як запевнили в штабі, ситуація в районі проведення ООС "залишалася контрольованою", а українські підрозділи "вели активну оборону та давали адекватну відповідь ворогу".

 

 

Так, на Луганському напрямку противник проявляв активність у нічний час і вів вогонь по захисниках Новотошківського з танка, мінометів, автоматичних гранатометів та БМП. Бойовики активізувалися у районі Світлодарської дуги. Там із гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв наші позиції біля Світлодарська та Новозванівки. Внаслідок вогневих провокацій один військовик загинув, іще одного поранено.

 

Гаряче було в районі населеного пункту Південне, що на Горлівському напрямку. Бойовики активно застосовували міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети, вогонь з яких був прикриттям роботи снайпера та диверсійної групи. "Лише дієвими заходами вогневого впливу на окупантів вдалося стабілізувати ситуацію. Проте двоє захисників України загинули. На цьому ж напрямку внаслідок ворожого обстрілу з гранатометів та великокаліберних кулеметів отримав поранення захисник Луганського", – поінформували у штабі.

 

На Донецькому напрямку ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї наші позиції у районі населених пунктів Мар’їнка, Верхньоторецьке та Авдіївка. Один із захисників Авдіївки отримав смертельні поранення.

 

Залишалася напружена ситуація на Маріупольському напрямку. Противник продовжував вести вогонь по наших позиціях із застосуванням зброї, яка має бути відведена на визначені "мінськими домовленостями" відстані. Так, ворог застосував ствольну артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та станкові протитанкові гранатомети.

 

29.06.2018