США і Росія визначили місце і час зустрічі своїх лідерів.

Дональд Трамп і Володимир Путін зустрінуться в Гельсінкі 16 липня.

 

 

 

Про те, що зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна відбудеться 16 липня в Гельсінкі, повідомили в четвер, 28 червня, одночасно в адміністраціях американського і російського президентів.

 

За словами помічника президента Росії Юрія Ушакова, проведення зустрічі на найвищому рівні в третій країні зручне як для Росії, так і для США. Перед зустріччю з російським президентом Трамп має намір взяти участь в саміті НАТО в Брюсселі, який пройде 11-12 липня. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ привітав рішення лідерів двох країн провести зустріч.

 

«Лідери двох країн обговорять відносини між Росією і США і низку питань національної безпеки», – йдеться в заяві Білого дому, яку цитує інформаційна аґенція Reuters.

 

«Під час перемовин передбачається обговорити поточний стан та перспективи подальшого розвитку російсько-американських відносин, а також актуальні питання міжнародного порядку денного», – йдеться в повідомленні Кремля.

 

Відомо, що серед широкого спектру тем, які обговорюватимуться на американсько-російському саміті, буде й ситуація в Україні та Сирії. Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон сказав, що серед тем саміту США-Росія, найімовірніше, буде ситуація з Кримом, розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера, втручання Москви в американські вибори і питання про перспективи повернення Росії до «Великої сімки», яке раніше підняв Трамп.

 

«Ми не очікуємо якихось конкретних результатів від цієї зустрічі, оскільки дуже тривалий час минув без офіційних самітів між керівниками наших двох країн», – обмовився при цьому Болтон.

 

Напередодні, 27 червня, Болтон відвідав Москву для підготовки зустрічі Трампа і Путіна. Президенти домовилися зустрітися один з одним в ході телефонної розмови в березні.

28.06.2018