Міністр закордонних справ Туреччини: Успіх реформ в Україні стратегічно важливий для всіх.

 

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу радить Україні проводити всеосяжні реформи, бо з досвіду власної держави знає, що часткові зміни є неефективними.

 

Про це він сказав у середу в Копенгагені на міжнародній конференції “Реформи в Україні критичні для стабільності в Європі”, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

“Успіх реформ в Україні є стратегічно важливий для нас всіх, тому що ми всі хочемо, щоби Україна міцно стояла на ногах”, – заявив Чавушоглу, зауваживши, що провал реформ неприпустимий.

 

Як сказав турецький міністр, з досвіду своєї країни він знає, що поступ реформ завжди нелегкий, проте альтернативи їм немає, “а частково успішні реформи – недостатньо хороші”. 

 

Чавушоглу вважає важливим, що український народ підтримує реформи. Він також привітав налаштованість уряду на досягнення змін, а також “виправлення того, що сталося на Донбасі та в Криму”.

 

Зі слів турецького дипломата, попереду ще дуже багато роботи в галузі боротьби з корупцією та олігархізацією, оскільки олігархи “до цього часу домінують в економіці та політиці в Україні”.

 

При цім він згадав скарги деяких турецьких бізнесменів та заклики про допомогу, але запевнив, що турецький уряд заохочує інвестувати в Україну.

 

Водночас Чавушоглу висловив упевненість в тому, що всі складнощі Україна подолає, "а Туреччина продовжуватиме підтримувати нашого доброго сусіда”.

 

Голова МЗС Туреччини також наголосив на підтримці Анкарою територіальної цілісності та суверенітету України.

 

28.06.2018