У Вроцлаві назвали перехрестя на честь генерала УНР Безручка.

 

У польському місті Вроцлав іменем генерала УНР Марка Безручка назвали рондо.

 

У церемонії з цього приводу в суботу взяли участь посол України у Польщі Андрій Дещиця, представники влади міста, місцева українська громада, делегація зі Львова, повідомляє аґенція  "Укрінформ".

 

 

“Це дуже важливий день для українсько-польської дружби, символом якої є Марко Безручко. Особливо через те, що зовсім недавно у Львові одну з вулиць названо іменем Яцека Куроня”, – підкреслив Дещиця.

 

На його переконання, українцям і полякам слід пам'ятати про те, що “в минулому ми разом робили важливі справи і разом і надалі можемо робити щось хороше”.

 

Голова міської ради Вроцлава Яцек Оссовський заявив, що місце обрано гідне: воно велелюдне, а поблизу розташована найбільша лікарня міста.

 

“Біографія патрона є настільки багатою, що про нього можна говорити півтори години”, – підкреслив Оссовський, оцінюючи заслуги Безручка.

 

Голова польської частини Українсько-польського форуму партнерства Ян Маліцький наголосив, що, говорячи про відносини між країнами, треба пам'ятати передусім про те, що в них було хорошого.

 

Генерал-хорунжий армії УНР Марко Безручко очолював героїчну оборону від більшовиків міста Замостя (Польща) у серпні-вересні 1920 року. У міжвоєнний період керував військовим міністерством уряду УНР в екзилі, був очільником Українського клубу у Варшаві.

 

Безручко похований у Варшаві на Вольському православному кладовищі поряд з іншими генералами та солдатами УНР.

 

25.06.2018