У харківській міськраді трощать шиби і меблі.

 

Чергова сесія Харківської міської ради перервала роботу: активісти б'ють вікна, автомобіль харківського міського голови Геннадія Кернеса заблоковано на задньому дворі мерії.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

Депутати міськради наразі перебувають в залі. Другий і третій поверхи заблоковані муніципальною охороною. На поверхах повно диму від фаєрів, які запалили активісти "Національного корпусу".

 

Активісти б'ють вікна і квіткові горщики, вчинили бійку з охороною.

 

Ультрас заблокували виїзд Кернеса з внутрішнього двору. До активістів вийшов депутат міськради Андрій Руденко – його оточили й кинули у сміттєвий бак.

 

Вранці представники "Національного корпусу", яких охорона не пустила в сесійний зал, розпилили в будівлі сльозогінний газ. До будівлі прибула машина швидкої допомоги.

 

Що ж до сесії міськради VII скликання, то в залі – представники місії ОБСЄ, ГУ Нацполіції у Харківській області, члени виконкому міськради, директори департаментів, керівники райадміністрацій міста, представники громадськості. У порядку денному – 65 питань.

 

Як заявили в осередку харківського "Нацкорпусу", сутички виникли через незаконну забудову на стадіоні "Металіст", а своїми опонентами націоналісти вважали "тітушків".

 

"Ініціативна група намагалася зайти на сесію міської ради, щоб висунути вимоги з приводу незаконної забудови біля стадіону "Металіст". Але громаді почали перешкоджати "тітухани" та поліція, які розпилили на активістів перцевий газ та використовували спецзасоби", – поскаржилися в "НК".

 

20.06.2018