Денісова оголосила про зрив домовленостей Росією.

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про зрив Росією домовленостей, досягнутих напередодні на її переговорах із російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

 

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Субота, 16 червня. Людмилу Денісову не пускають до Миколи Карпюка

 

"Згідно з нашими попередніми домовленостями, які були на вечір 18 червня, українською стороною було зроблено все можливе для мінімальних пересувань і максимального комфорту візитів Тетяни Москалькової до тих осіб, яких вона хотіла відвідати. В першу чергу, це Кирило Вишинський (керівник офісу аґенції "РІА Новості" в Україні, – Z). Відбулися домовленості з усіма органами, які впливають на те, щоб переправити Вишинського в київський СІЗО. Такі згоди отримані від СБУ, під слідством якого знаходиться Вишинський, від слідчого, який веде його справу, і про супровід його в місто Київ домовилися з МВС", – поінформувала омбудсмен.

 

Денісова наголосила, що водночас подібні кроки мала би здійснити і Росія.

 

"Я натомість у цей час їду до Лабитнангі, зустрічаюсь із уповноваженим з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу. Він супроводжує нас до колонії, де синхронно – ми об 11-й годині, Тетяна Москалькова о 9-й годині ранку (вона – за київським часом, ми – за місцевим часом) входимо одночасно в колонії. Ми відвідуємо Олега Сенцова, вона – Кирила Вишинського", – розкрила зміст домовленостей пані Денісова.

 

З її слів, українська сторона також була готова надати їй змогу відвідати "кримських дезертирів" Максима Одинцова й Олександра Баранова.

 

"А вже після її повернення в Москву ми плануємо спільне відвідування Романа Сущенка. Потім вже подальші кроки по відвідуванню мною Челябінська, де перебувають Станіслав Клих і Олександр Кольченко. Потім відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, пізніше здійснити візит в Ростов і Крим", – переповіла Денісова. "Такі домовленості були на вчора. Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести", – обурилася Денісова.

 

19.06.2018