Омбудсмени України та РФ домовилися про синхронні візити до поневолених.

 

Омбудсмени України та Росії Людмила Денісова і Тетяна Москалькова домовилися про синхронні відвідини поневолених у місцях позбавлення волі на території України та Росії.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

 

"Внаслідок зустрічі почалося вироблення «дорожньої карти» відвідування громадян, які перебувають у місцях позбавлення волі", – прокоментувала Москалькова.

 

Вона заявила, що на переговорах обговорювався принцип "моніторингового відвідування". "В основі цих принципів лежатиме взаємність, паритетність і одночасність відвідування наших громадян, які перебувають у Росії й Україні", – сказала вона.

 

Натомість Денісова зазначила, що принцип "синхронності" відвідування сприятиме відновленню довіри між "нашими інституціями для того, щоб ми могли довіряти один одному", а надалі такі відвідування можна буде проводити в різний час.

 

"Ця синхронність відпрацьовується на рівні тих державних органів, які ухвалюють такі рішення. Ми свої пропозиції зробили", – сказала український омбудсмен.

 

Людмила Денісова уточнила на своїй сторінці у Facebook: дати візитів іще дискутують.

 

"Обговорили можливість синхронності перших наших відвідувань. Подальші наші візити ми проводитимемо вже в різний час", – повідомила вона.

 

"Ми перевіримо умови утримання, а також переконаємося в тій інформації, що надавали одне одному в листах", – додала Денісова.

 

18.06.2018