У Грузії названо кандидатуру нового прем’єр-міністра.

Новий уряд майже напевно очолить чинний міністр фінансів.

 

                                                        Мамука Бахтадзе

 

Правляча партія «Грузинська мрія» через день після того, як Георгій Квірікашвілі оголосив про свою відставку з посади голови уряду Грузії, назвала міністра фінансів Мамуку Бахтадзе кандидатом на крісло прем'єр-міністра. Про це повідомив інформаційний портал Georgia Online.

 

Мамука Бахтадзе народився 9 червня 1982 року. Він закінчив Тбіліський державний університет і Грузинський технічний університет, пройшов магістратуру в Московському державному університеті ім. Ломоносова в 2010 році, має кваліфікацію MBA (магістр бізнес-адміністрування) бізнес-школи INSEAD (Франція). 
 

До призначення міністром фінансів в 2017 році Бахтадзе чотири роки очолював ЗАТ «Грузинська залізниця». Також він очолював Міжнародну енергетичну корпорацію Грузії (в 2010-2012 роках), був членом наглядової ради мережі готелів «Рчеулі».

 

Слід також зазначити, що ще в 2012 році Бахтадзе був в числі жертводавців колишньої правлячої партії «Єдиний національний рух» Міхеїла Саакашвілі.


Відразу після номінування на посаду прем'єр-міністра 36-річний Мамука Бахтадзе заявив, що його головними пріоритетами на посаді голови уряду стануть інвестиції в освіту. А також євроінтеграція, побудова інноваційної економіки і мирне врегулювання конфліктів. «Ми створимо єдину, сильну, європейську Грузію. Саме така Грузія є єдиною і безальтернативною пропозицією для наших абхазьких і осетинських братів, щоб повернутися в єдину сім'ю», – зазначив кандидат в прем'єри.



Згідно з Конституцією, президент Грузії представить кандидатуру Бахтадзе для затвердження в парламент, де «Грузинська мрія» контролює понад три чверті всіх мандатів. Тому, хоча опозиція і оголосила про відмову голосувати за новий склад уряду, призначення Бахтадзе на цю посаду можна вважати вирішеним питанням. 

14.06.2018