Омбудсмени України та РФ домовилися відвідати по 34 в'язні.

 

Омбудсмени України та Росії планують відвідати по 34 поневолених на територіях обох країн.

 

Про це повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, інфомує аґенція "Інтерфакс".

 

Людмила Денісова вирушила до Росії в середу

 

"Ми обмінялися списками, в кожному списку по 34 людини. Перший наш спільний візит у рамках моніторингу тримання під вартою громадян Росії та України на території наших держав відбудеться в суботу в Омську, ВК-6", – поінформувала Москалькова.

 

Розповідаючи про конкретні персоналії, російська правозахисниця повідомила: "Людмила Денісова планує відвідати – та просить надати в цьому сприяння у мене й органів влади – Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших", – повідомила Москалькова.

 

Під час першого візиту до Омська Денісова відвідає Штиблікова, поневоленого у справі "українських диверсантів".

 

З її слів, Денісова має намір відвідати, зокрема, Крим, де в СІЗО Сімферополя перебувають громадяни України Володимир Балух, Володимир Дудка, Олексій Бессарабов, Євген Панов і Андрій Захтей.

 

Москалькова зазначила, що направила керівникам слідчих органів запити на відвідування Денісовою тих обвинувачуваних, які перебувають у СІЗО, і чекає на відповіді.

 

Що ж до російської сторони, то Москалькова планує відвідини журналіста Кирила Вишинського, учасниці руху "Волонтерів перемоги" Олени Одновол, російських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, Віктора Агєєва та інших.

 

Першим місцем, яке відвідає Москалькова, стане СІЗО Херсона, де перебуває Вишинський із аґенції РІА "Новості".

 

"У нас є дорожня карта, все розписано по днях. Ми плануємо завершити [відвідини] до серпня, якщо не буде перешкод", – додала омбудсмен.

 

Людмила Денісова вирушила до Росії у середу.

 

Раніше президенти України та Росії під час телефонної розмови домовилися про те, що омбудсмени відвідають поневолених у пенітенціарних установах України та РФ. Деталі обговорювали на зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".

 

14.06.2018