За місяць відбудеться всеукраїнська проща до Зарваниці.

 

Цьогорічна Загальноукраїнська проща до Зарваниці відбудеться 14-15 липня. Вона буде приурочена 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир в Україні, повідомили у Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ.

 

На прощу прибуде Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, Кардинал Ґвалтьєро Бассетті, голова Єпископської конференції Італії, та Апостольський нунцій в Україні Клаудіо Ґуджеротті. З усіма прочанами у спільних молитвах вони проситимуть у Богородиці заступництва для українських родин.

 

14 липня, у суботу, о 16 год. відбудеться зустріч молоді з Блаженнішим Патріархом Святославом, кардиналом Ґвалтьєро Бассетті та Апостольським нунцієм в Україні Клаудіо Ґуджеротті (каплиця біля парафіяльної церкви). О 18.30 почнеться Вечірня (каплиця біля парафіяльної церкви), а о 19.30 – Архиєрейська Божественна Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви).

 

О 22 год. розпочнеться хода зі свічками до чудотворного місця, а о 22.30 на площі біля Собору відбудеться молебень до Пресвятої Богородиці.

 

У неділю, 15 липня, опівночі розпочнеться панахида за загиблими воїнами в АТО, о 00.30 – освячення води і Хресна дорога. У цей же час на співочому полі розпочнеться духовно-мистецька програма та нічні чування у соборі та церквах.

 

О 7 год. розпочнеться Утреня у соборі, а о 8.30 – похід владик і священиків від собору до подіуму на чудотворному місці. О 9 год. – Архиєрейська Божественна Літургія, освячення води та релігійної атрибутики, об 11.30 – Божественна Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви), о 12 і 14 год. – Божественна Літургія у соборі.

13.06.2018