Звільнена за допис про Гітлера вчителька подала позов на Львівську міську раду.

 

Звільнена за допис про Адольфа Гітлера вчителька історії львівської школи №100 Мар’яна Батюк подала позов до суду на школу та департамент гуманітарної політики Львівської міськради з вимогою визнати наказ про її звільнення незаконним, передає Zaxid.net.

 

У позовній заяві Мар’яни Батюк зазначено, що вона вимагає скасувати наказ директора школи №100 про її звільнення «за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи», та поновити її на посаді заступника директора з питань навчально-виховної роботи з 25 квітня. Також вона вимагає виплатити їй середню заробітну плату за час вимушеного прогулу. Шевченківський районний суд Львова уже прийняв цю позовну заяву та призначив слухання на 25 червня.

 

Вранці 20 квітня, у день народження Адольфа Гітлера, на особистій сторінці вчительки в мережі Facebook з’явився допис про нацистського лідера – про те, що він був «великим чоловіком». Приблизно за годину після публікації Мар’яна Батюк видалила цей допис, однак його уже встигли помітити користувачі соцмережі і ЗМІ.

 

Пізніше Мар’яна Батюк заявила, що допис був опублікований без її відома, а її сторінку зламали.

 

Під час розслідування інциденту управлінням освіти Львівської міськради Мар’яну Батюк попросили надати фахівцям доступ до архіву її сторінки у Facebook, щоб підтвердити версію про злам, але вона відмовилась це зробити. В результаті комісія управління освіти Львівської міськради рекомендувала звільнити її зі школи.

 

28-річна вчителька історії і заступниця директора львівської школи №100 з виховної роботи Мар’яна Батюк є депутатом Львівської міськради від партії ВО «Свобода».

12.06.2018