У Львові з візитом перебувають принц і принцеса Ліхтенштейну.

 

Сьогодні, 7 червня, Спадковий принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз та Спадкоємна принцеса Князівства Ліхтенштейн Софі перебувають із візитом на Львівщині. Гості зустрілись із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та міським головою Львова Андрієм Садовим, а також оглянули історичні місця Львова, інформують прес-служби ЛОДА та ЛМР.

 

Олег Синютка ознайомив гостей із інвестиційним потенціалом області. Також сторони обговорили активізацію українсько-ліхтенштейського діалогу та торговельно-економічне співробітництво. Зокрема зупинилися на напрямку зеленого сільського господарства.


 

Як зазначив Спадковий принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз, незважаючи на те, що Ліхтенштейн є маленькою державою, країна є вкрай зацікавленою у розвитку співробітництва з Україною. Він наголосив, що за останні роки був налагоджений політичний діалог і на сучасному етапі сторони працюють над налагодженням економічного співробітництва, що включатиме в себе розвиток підприємництва, залучення інвестицій та туризму.

 

Під час прогулянки делегація ознайомилась з історичними пам'ятками міста, зокрема відвідали Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, Латинський кафедральний собор – Митрополичу базиліку Успіння Пресвятої Діви Марії, церкву Успіння Пресвятої Богородиці, а також Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла.

 

Екскурсію для почесних гостей провів Олег Турій – проректор із зовнішніх зв'язків Українського католицького університету.


Фото: ЛОДА

 

Водночас під час зустрічі з принцом та принцесою Ліхтенштейну міський голова Андрій Садовий звернув увагу гостей на банер, розміщений на фасаді Ратуші у підтримку Олега Сенцова та українських політичних в’язнів.

 

Також Андрій Садовий передав принцу листа з проханням зробити офіційне звернення до керівництва Росії щодо звільнення Олега Сенцова та ще майже 60 українських політичних в’язнів. Андрій Садовий розповів Його Світлості про масові акції підтримки українських політичних в’язнів #FreeSentsov.

 

Він розповів принцу Ліхтенштейну про великі культурні проекти у Львові, зокрема про LvivMozArt та Леополіс Джаз.


 

«Ми вперше у Львові. Шкода, що є так мало часу на відвідини. Трішки пізніше маємо ще візит до місцевого сиротинця. Упродовж останніх років ми підтримували цей гуманітарний проект, а також інші проекти, пов’язані із зоною АТО», – зазначив принц Алоїз.

 

В межах візиту в Україну гості з Ліхтенштейну вже зустрілись із Президентом України Петром Порошенком. Це перший візит високого представника Ліхтенштейну до України з початку дипломатичних відносин між державами.

07.06.2018