На одеського активіста Устименка скоїли напад з ножем.

 

Невідомі особи напали на члена Ради громадського контролю при НАБУ, керівника одеського "Автомайдану", реґіонального куратора організації "Центр UA" Віталія Устименка. В активіста – ножова рана стегна, розсічення голови.

 

Про це йдеться у повідомленні організації "Автомайдан".

 

 

Напад відбувся в час, коли Устименко виходив із приміщення філії Суспільного телебачення на Фонтанській дорозі. Нападників було двоє.

 

Як повідомили у "Центр UA", наразі Віталій перебуває у лікарні. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції.

 

Команди "Центр UA" та "Автомайдану" вимагають ретельного та об’єктивного розслідування нападу.

 

"Наголошуємо, що це вже другий інцидент за останні півроку, під час якого життю Віталія загрожувала небезпека", – йдеться в заяві, поширеній "Центр UA" (минулого разу на Устименка напали в будівлі суду під час процесу над Геннадієм Трухановим).

 

"Вимагаємо від Національної поліції терміново вжити всіх можливих заходів для забезпечення захисту Віталія Устименка, життю і здоров’ю якого досі загрожує реальна небезпека", – закликають соратники Віталія.

 

Тим часом "Автомайдан" скликає протест перед офісом поліції, аби привернути увагу до становища з безпекою громадських активістів.

 

Нагадаємо, вночі на 25 травня в Одесі скоїли ножовий напад на колишнього лідера тамтешнього "Правого сектору" Сергія Стерненка. Сергій смертельно поранив одного з кривдників.

 

05.06.2018