Селяни в Делятині 5-й день блокують дорогу.

 

Сьогодні, 5 червня, кілька десятків автівок застрягли на дорозі Н-09 у напрямку Закарпаття. З 1-го червня тут перекривають трасу мешканці Делятина, нині вони перейшли до радикальніших дій, передає Бліц-Інфо.

 

Від ранку люди відмовляються пропускати будь-який транспорт і вимагають приїзду голови Івано-Франківської облдержадміністрації Олега Гончарука. 

 

Раніше Олег Гончарук зазначив, що проведення конкурсів на ремонт доріг в області відбувається публічно, через тендери. На думку голови, протест має політичне забарвлення. Тож закликав людей відкинути емоції, категоричність і тиск, об'єднати зусилля для спільного вирішення проблеми. А також враховувати реалії та фінансові можливості держави і краю.

 

Така позиція керівника області обурила протестувальників, тож зараз вони вимагають його приїзду.

 

Через протест зі сторони Буковелю та Івано-Франківська утворились кількакілометрові затори. Поліція переконує протестувальників пропускати хоча б автобуси з дітьми. Адже в об'їзд потрібно їхати 200 кілометрів. 

 

У підсумку переговорів дійшли згоди блокувати проїзд три години, а потім 20 хв пропускати транспорт.

 

Раніше перший заступник голови Служби автомобільних доріг області наголосив, що підписане розпорядження ОДА про виділення 40 млн грн на ремонт цієї дороги. Вже був проведений тендер. Цих грошей має вистачити на 10 км нової дороги. Дорога ж займає 33 км.

 

Мешканці хочуть, аби цю дорогу капітально відремонтували всю. Йдеться про понад 200 млн грн.

05.06.2018