Технічна документація для сміттєпереробного заводу у Львові готова.

 

Проектний інститут «Комфортбуд» завершив перший етап проектування сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові, а саме – розробку техніко-економічного обґрунтування, розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає ЗіК.

 

Проте остаточний документ ще не готовий – необхідно також провести оцінку впливу на навколишнє середовище, що в компетенції Мінекології та відповідних ліцензованих організацій.

 

ІП «Комфортбуд» мав завершити розробку ТЕО до 29 травня 2018 року – і виконав свою частину роботи.

 

«Є частина першого етапу, яка не залежить від ТОВ "Комфортбуд". Законодавством визначено, що ОВД має бути частиною ТЕО, а потрібні документи від Мінекології ми отримали лише 30 травня. Це були вимоги до обсягів дослідження та зведені зауваження щодо заводу. Тому розробка ОВД фактично формально затримує передачу ТЕО. Зараз "Комфортбуд" вже уклав угоду з ліцензованою організацією, а ЛМР їй передала усі напрацювання, які у нас були», – розповів Вадим Ноздря.

 

Поки не виконано замовлення, міськрада не переказувала проектантам жодних коштів.

 

«Наразі "Комфортбуд" не отримав жодних проплат від ЛМР – кошти будуть переказані лише після факту проходження експертизи. Наразі ми роботи не зупиняємо, але завершення стадії ТЕО зараз залежить вже від організації, яка робить оцінку», – зазначив директор ТОВ «Інститут проектування "Комфортбуд"» Андрій Вишневський.

 

Початок будівництва сміттєпереробного заводу у Львові анонсувався цьогоріч. Також місто отримало кредитні і ґрантові кошти на реалізацію цього проекту і на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

 

Видання також повідомляє, що для розробки ТЕО «Комфортбуд» використовувало лише напрацювання «Еджіс». Попереднє ТЕО, що замовляло «Львівтеплоенерго», не знадобилось, бо в його розробці використовували показники та технічні завдання, що не відповідають реальній ситуації зі сміттям у Львові.

 

Проте за цей документ вже було заплачено харківському інституту близько 0,5 млн грн, і ці кошти місту повернути не вдасться.

 

Також відомо, що за фактом привласнення службовими особами ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Зелене місто» коштів під час проведення конкурсних торгів відкрито кримінальне провадження, триває досудове розслідування.

04.06.2018