Поліграф підтвердив підготовку терактів Надією Савченко.

 

Психологічна експертиза свідчень народної депутатки Надії Савченко з використанням поліграфа, проведена Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, підтвердила підготовку Надією терактів у центрі Києва та замаху на перших осіб держави і політиків.

 

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

 

 

"На підставі результатів проведеного дослідження комісією експертів надано категоричні висновки про наявність у Савченко Н. В. позитивних психофізіологічних реакцій, які свідчать, зокрема, про те, що Савченко Н. В. обговорювала плани насильницького повалення конституційного ладу, брала участь у незаконних діях з повалення конституційного ладу та особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу. Савченко Н. В. також обговорювала плани збройного захоплення влади та брала участь у підготовці збройного захоплення влади, для чого з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади підшукувала та перевозила зброю", – інформує прес-служба СБУ, уточнюючи, що предметом експертного дослідження було "виявлення психофізіологічних реакцій (виявлення щирості/нещирості при надання відповіді так/ні)" на окремі запитання.

 

Виявилося, що Савченко, зокрема, обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, особисто розподіляла ролі в замахах.

 

Водночас експерти не виявили позитивних психофізіологічних реакцій на запитання, поставлені стороною захисту, зокрема про те, чи бажала Савченко змінити владу в Україні в конституційний спосіб, чи вважає вона злочинною діяльність Президента, народних депутатів, прем’єр-міністра, секретаря РНБО, членів Кабінету Міністрів України, керівників політичних партій. Причому СБУ констатувала, що експертиза на "детекторі брехні" завершилася дочасно.

 

"У зв’язку зі свідомою протидією Савченко Н. В. проведенню судової психологічної експертизи з використанням поліграфа комісія експертів не змогла поставити Савченко Н. В. всіх запитань, а проведення експертизи було припинене", – поінфорнмували у спецслужбі.

 

04.06.2018