Гройсман погрожує демісією у випадку нестворення Антикорупційного суду.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман погрожує піти з посади глави уряду, якщо в країні не створять Антикорупційного суду.

 

Про це він заявив у понеділок на спільному з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм брифінгу в Києві, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Я як прем'єр-міністр України прийняв для себе рішення: якщо цього суду, справедливого, незалежного, не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України та подам у відставку", – сказав Гройсман.

 

Прем'єр-міністр зазначив, що має намір працювати з депутатами фракцій, щоб у четвер вони підтримали закон про Антикорупційний суд.

 

"Важливо, щоб Антикорупційний суд був прийнятий, інакше без ухвалення цього важливого рішення буде підірвано довіру як усередині суспільства, як влади і владних інститутів, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджений... Я буду сьогодні працювати з головами фракцій, депутатами Верховної Ради України щодо ухвалення такого рішення", – зазначив Гройсман.

 

Натомість Андрій Парубій висловив переконання, що закон про Антикорупційний суд схвалять таки цього четверга, 7 червня. "Треба зробити все, щоб рішення в четвер було прийняте з урахуванням рекомендацій Венеційської комісії", – сказав спікер Верховної Ради.

 

04.06.2018