ЄС з розумінням сприймає спецоперацію з Бабченком.

 

У Європейському Союзі з розумінням поставилися до спецоперації з запобігання замаху на Аркадія Бабченка, заявивши про те, що Україна має право захищати свій національний інтерес та свою територію.

 

Про це заявила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич на брифінґу в Брюсселі, інформує "Європейська правда"

 

Косьянчич наголосила, що в України є потреба захистити медіа та роботу журналістів.

 

"Як ви знаєте, Україна є у дуже особливій ситуації, яка стосується її безпеки, зважаючи на ситуацію в Криму та конфлікт на сході країни. У цьому контексті, як і всі країни, Україна має право захищати свій національний інтерес та свою територію", – заявила Косьянчич.

 

Вона повідомила, що ЄС підтримує контакт зі своїми українськими партнерами та намагається отримати більше деталей у цій справі.

 

Косьянчич також підкреслила, що місія ЄС в Україні нічого не знала про проведення операції СБУ.

 

"Так, у нас є місія в Україні, і вона працює з українською владою та сектором цивільної безпеки... Але операція, про яку ви згадали, була операцією служб безпеки, українських служб безпеки. Наша місія не брала в цьому участі", – додала речниця.

 

Косьянчич, зокрема, наголосила, що в ЄС радіють тому, що життя Аркадія Бабченка було врятоване. "Ми щасливі, що він живий", – заявила вона.

 

Нагадаємо, напередодні низка іноземних політиків (зокрема Лінас Лінкявічюс) та організацій ("Репортери без кордонів", "Комітет захисту журналістів") висловили сумнів у доцільності інсценування вбивства Бабченка.

 

31.05.2018