Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

 

Ув’язнений у Росії громадянин України Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова.

 

Про це повідомляє російське видання "Медіазона" з покликом на адвоката міжнародної правозахисної групи "Агора" Андрія Лепехіна.

 

 

Мати кримця Лариса Кольченко намагалася віднадити сина від голодування, бо в російській колонії в нього діагностували дефіцит ваги.

 

"Він так написав Олегу [Сенцову], що вони раніше про це говорили, але він не вітав таких радикальних методів з приводу голодування. Проте він поважає думку Олега і написав, що дуже стурбований станом його здоров'я і готовий його підтримати у голодуванні. Може, від відчаю вони до цього прийшли: за чотири роки нічого не зрушилося з місця, і Олег вибрав такий радикальний шлях протесту", – сказала пані Кольченко в коментарі виданню "Крим.Реалії".

 

Вона не вірить в те, що голодування може привести до бажаного результату, і Олег Сенцов, згідно з її оцінкою, "висунув нездійсненні вимоги".

 

"Хоча по всьому світу проходять акції підтримки, мені здається, на Росію це мало діє. Ми бачили, яке правосуддя там. Мені здається, не варто розраховувати на співчуття і милосердя з боку Росії", – вважає Лариса Кольченко.

 

Сенцов від 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях.

 

Російські спецслужби затримали Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.

 

31.05.2018