Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав Львів.

 

Сьогодні, 30 травня, у Львові з офіційним візитом перебував президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр. Свій візит він розпочав з відвідання Палацу Потоцьких, де оглянув експозицію та залишив запис у Книзі почесних гостей, а також зустрівся з керівництвом міста та області, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Потому Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав Львівський національний університет імені Івана Франка, де ознайомився із Музеєм історії університету та поспілкувався із ректором Володимиром Мельником, інформує Львівська облдержадміністрація.

 

«Для мене честь перебувати в цьому університеті, який став точкою позитивних змін у Східній Європі», – наголосив під час відвідин університету президент Німеччини.

 

Опісля Франк-Вальтер Штайнмаєр зустрівся зі студентами-германістами.

 

Також Франк-Вальтер Штайнмаєр ознайомився з історичними пам’ятками м. Львова. Зокрема, оглянув реставраційні проекти, реалізовані за підтримки німецького агентства розвитку (GIZ), серед яких і кам’яниці на площі Ринок.



Прогулянка Ф.-В. Штайнмаєра Львовом у супроводі голови ЛОДА Олега Синютки. Фото: ЛОДА

 

Окрім того, Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав місце зруйнованої синагоги у Львові та поспілкувався із представниками єврейської громади.


Зустріч з єврейською громадою у "Просторі синагог". Фото: ЛОДА.

 

Голова ЛОДА Олег Синютка подякував президентові Німеччини за візит та підтрику реформ в Україні, а також вручив гостеві герб Львівщини.


Ф.-В. Штайнмаєр розглядає герб Львівщини. Фото: ЛОДА.

 

Франк-Вальтер Штайнмаєр – німецький політик та державний діяч, 12-й Федеральний президент Німеччини (з 2017), колишній міністр закордонних справ (2005−2009, 2013−2017) та віце-канцлер Німеччини (2007−2009). Обраний на посаду Федерального президента Німеччини 12 лютого 2017 року як кандидат від правлячої коаліції (ХДС/ХСС-СДПН) після відмови Йоахима Гаука балотуватися на другий термін.

30.05.2018