У Львові затримали 4-х хабарників, троє – правоохоронці.

 

26 травня з підозрою в отриманні неправомірної вигоди затримали працівницю Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Чиновниця вимагала 18 тис. грн неправомірної вигоди від учасника АТО за оформлення встановленої виплати одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. 

 

Операція правоохороців з викриття зловмисниці відбулася в одному з парків міста, коли жінка мала отримати всю суму хабара. Під час затримання вона чинила опір правоохоронцям. 

 

«Ця жінка працює в Центрі з першого дня його відкриття. Вимагаємо від правоохоронців об’єктивного розслідування. Людям, які наживаються на учасниках бойових дій, не місце в органах місцевого самоврядування», – прокоментувала Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

 

Також у Львові на хабарі затримали одразу трьох поліцейських – оперуповноваженого, слідчу та одного з керівників Сихівського відділу поліції, повідомили у прес-службі Управління СБУ у Львівській області.

 

Затримані вимагали в місцевої мешканки $5 тис. За ці гроші вони обіцяли перекваліфікувати статтю «умисне вбивство», за якою підозрюється її батько, на менш тяжку статтю Кримінального кодексу.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

28.05.2018