Порошенко хоче приєднатися до Нідерландів і Австралії в процесі проти РФ.

 

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ подати пропозиції щодо можливості приєднання України до ініційованого Нідерландами та Австралією процесу притягнення Росії до відповідальності на міждержавному рівні через збиття літака рейсу МН17 у липні 2014 році.

 

Про це голова держави написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи позицію австралійського та голландського урядів, оприлюднену в п'ятницю.

 

“Доручив МЗС невідкладно внести пропозиції щодо можливості приєднання до ініційованого Нідерландами й Австралією процесу”, – зазначив Порошенко.

 

З його слів, рішення Нідерландів та Австралії розпочати переслідування РФ на міждержавному рівні є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення міжнародно-правової відповідальності Росії за систематичне порушення своїх міжнародних зобов’язань.

 

Президент також зауважив, що приєднання до цього процесу “органічно доповнить" дії України у Міжнародному суді ООН у позові на основі Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

 

Порошенко закликав увесь цивілізований світ долучитися до зусиль щодо притягнення до відповідальності винних у збитті літака.

 

25.05.2018