Парубій розчарований темпами розгляду закону про Антикорупційний суд.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій виключає можливість розгляду президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" у третьому читанні.

 

Про це він сказав у коментарі журналістам в кулуарах парламенту, коментуючи розгляд законопроекту "Укрінформ". ВР слухає проект уже друге пленарне засідання поспіль. Наразі депутати не розглянули й половини поданих поправок.

 

 

Голова ВР Андрій Парубій і голова правового комітету Руслан Князевич

 

"Я сумніваюся [щодо третього читання]. По-перше, третє читання передбачає тільки технічні, редакційні правки, а не змістовні. По-друге – ми не можемо зволікати. Я вважаю, що історія з Антикорупційним судом дуже затягнулася – треба переходити до прийняття рішення. Я робитиме все можливе, щоб ми прийняли його чимшвидше і не з продовженням роботи, а власне, вже в другому читанні і в цілому", – зазначив Парубій.

 

Водночас він додав, що під час ухвалення рішення слід врахувати всі правки, запропоновані Венеційською комісією. "Ми з Венеційською комісією в постійному контакті, але Верховна Рада є центром прийняття рішень, і тут будуть прийматися рішення... Безпосередньо перед остаточним голосуванням за закон комітет буде рекомендувати повернутися до тих правок, які є принциповими і без яких законопроект не буде цілісним", – уточнив спікер.

 

У четвер наприкінці ранкового засідання Парубій констатував, що ВР не встигне завершити у четвер, 24 травня, розгляд у другому читанні законопроекту "Про Вищий антикорупційних суд" і ухвалити рішення щодо нього.

 

"Я вчора думав – піде. Але я бачу, йде надто повільно. І я розумію, що ми навіть сьогодні не встигнемо вийти на рішення", – сказав Парубій в обід.

 

Голова ВР додав, що переговори з приводу неузгодженої позиції у законопроекту – щодо ширини повноважень громадської ради міжнародних експертів – тривають. "Усі інші позиції узгоджені", – зазначив Андрій Парубій.

 

24.05.2018