Гройсман може ініціювати відставку Данилюка.

 

Міністр фінансів України Олександр Данилюк і прем'єр-міністр Володимир Гройсман встряли у перепалку на засіданні Кабінету Міністрів – голова уряду нібито навіть дав згоду ініціювати звільнення очільника Мінфіну.

 

Про це повідомляє LB.ua.

 

 

Під час засідання Данилюк у категоричній формі зажадав призначити у своє міністерство п'ятого заступника, подання на котрого оформили вже давно. Гройсман у такій самій жорсткій манері відповів, що не робитиме цього. У відповідь Данилюк сказав, що в такому випадку нехай і на нього самого готують подання про відставку. Зі слів джерел видання черед урядовців, Гройсман дав зрозуміти, що саме так він і зробить – порушить перед парламентом питання про звільнення Данилюка.

 

Сам міністр фактично підтвердив факт сутички. "Якщо хочуть, нехай звільняють. Сам я у відставку не піду – не така я людина", – сказав Олександр Данилюк у коментарі "Лівому берегу".

 

"І все ж я наполягаю на тому, щоб Мінфін був повністю укомплектований і працював відповідно до законодавства", – додав міністр.

 

Олександра Данилюка призначили в Кабмін Володимира Гройсмана у квітні 2016 року за квотою БПП. Улітку минулого року генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Кабміну з проханням звільнити Данилюка у зв'язку з тим, що міністр фінансів нібито не сплатив 700 тис. гривень податків. 

 

На початку травня Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації про доходи міністра фінансів Олександра Данилюка, отримані в компаніях CEE Investment & Advisory LLP і Rurik Real Estate Investment Limited.

 

23.05.2018