Левиці з приватного зоокутка на Львівщині повернуться в Південну Африку.

 

«Міжнародна організація Лоуренса Ентоні» готує трьох левиць із Самбірського зоокутка, що на Львівщині, до відправки в Південну Африку. Разом з ними поїде і левеня Натан з Хмельницького, розповіли на сторінці організації в мережі Facebook.

 

Організація активно працює, аби якнайшвидше вивезти тварин з України в реабілітаційний центр у Південній Африці. Документи про другий етап вакцинації, що відбувся 18 травня, вже надіслано до представництва СІТЕС, яке санкціонує переміщення левів. У фонді зазначають, що процес підготовки тривалий і займе 3-4 місяці, якщо не виникне непередбачуваних ситуацій.


Умови, в яких левиці живуть у Самбірському зоокутку, допоки активісти готують для них новий вольєр і документи для виїзду з України. Фото: Фонд Ентоні Лоуренса в Україні.

 

Наразі потрібно закінчити виготовлення ящика для транспортування левів і завершити переговори щодо перевезення левеняти з Хмельницького. Поки тварини перебуватимуть в Україні, вони житимуть в спеціальному великому вольєрі площею близько 300 м, будівництво якого ще триває. Це допоможе левам хоч трохи адаптуватися до умов, що чекають на них у Південній Африці.

 

Благодійний фонд «Міжнародна організація Ентоні Лоуренса» щомісяця витрачає на утримання тварин $1,8 тис., не враховуючи непередбачених витрат. Тож усі, хто має змогу і бажання, можуть фінансово підтримати звірят.

 

У Самборі леви жили у приватному зоокутку, який належить колишньому голові Самбірської РДА Іванові Білаку, передає Дивись.Інфо. Зоозахисники неодноразово зверталися до власника щодо незадовільних умов утримання тварин. А 2016 року навіть стався прикрий інцидент, коли лев пошматував руку чоловікові, який напідпитку хотів пригостити тварину печивом.

 

Крім левів, у приватному зоопарку утримували трьох бурих ведмедів. За звільнення тварин з неволі активісти теж боролися роками, і торік у листопаді клишоногі Бурий, Боря та Дженіфер таки перебралися до реабілітаційного центру «Синевир».

 

Ентоні Лоуренс – легендарний південноафриканець, який врятував сотні диких тварин, зокрема і Багдадський зоопарк у розпал військових дій. Він своїм коштом купував корм для тварин і охороняв звіринець від мародерів. Помер Ентоні Лоуренс 7 березня 2012 року.

23.05.2018