Поліція розслідує обставини пошкоджень у Шевченківській РА.

 

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства в адміністративній будівлі у Львові. Про це повідомляє Поліція Львівської області.

 

 

Близько 09:40 сьогодні, 12 грудня, правоохоронці отримали повідомлення про те, що група осіб, пошкодивши вхідні двері у будівлю Шевченківської районної адміністрації у Львові, зайшла в сесійну залу (через ремонт у Ратуші тут відбуваються сесії Львівської міськради).

 

Як з’ясували слідчі на місці події, в будівлі було вибито вхідні двері та пошкоджено інше майно. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає як покарання обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Поліцейські встановлюють причетних осіб та обставини події.

 

Група невідомих осіб захопила залу засідань Шевченківської районної адміністрації, таким чином перешкоджаючи початку сесії. Серед тих, хто вчиняв протиправні дії, зафіксовано людей, які виламували раніше двері в мерії, а також обливали посадовців невідомою речовиною – повідомили у пресслужбі ЛМР.

 

Видання Zaxid.net уточнило, що будівлю Шевченківської РА штурмувала група членів громадських організацій, зокрема «Об'єднання добровольців», «Розвиток громади», «Українська спілка учасників АТО» та ГО «Шквал».

 

Увійшовши до зали, члени цих організацій почали вимагати надати їм слово. Вимогою штурмовиків, яку озвучила голова організації «Об'єднання добровольців» Олена Живко, було зняти з сайту Zaxid.net сюжет «Львівські тітушки – хто вони?» та спецпроєкт «Ідентифікація тітушок». Окрім того, члени організації вимагали в депутатів загалом «дати оцінку» публікаціям видання.

 

 

«Ми скликали пресконференцію, звернулись до Спілки журналістів та до Zaxid.net, щоб вони спростували та видалили цю інформацію. Але ніхто на це не відреагував. Тому сьогодні звертаємося до депутатів, щоб створити робочу групу з приводу цієї статті», – заявила Живко під час виступу.

 

Депутатка ЛМР Олена Пасевич запропонувала створити робочу групу, щоб вивчити, в чому полягає конфлікт, і дати оцінку діям журналістів Zaxid.net. Депутати проголосували «за» таке протокольне доручення, створивши робочу групу, до якої увійдуть депутати з усіх фракцій і члени ГО «Об’єднання добровольців». Після цього голосування учасники штурму покинули сесійну залу.

 

Тим часом редакція Zaxid.net заявила про спроби перешкоджання журналістській діяльності та надіслала відповідне звернення голові Національної поліції України Ігорю Клименку, генпрокуророві Руслану Рябошапці та голові СБУ Івану Баканову.

 

12.12.2019