Внутрішня популярність ЄУ знову стрімко зросла.

Такими є результати останніх опитувань громадської думки в Європі.

 

 

Понад дві третини громадян країн членів Європейської Унії вважають, що їхні держави виграють від членства в спільноті. Такими є підсумки опитування Eurobarometer, оприлюднені в середу, 23 травня, в Брюсселі. Опитування про настрої громадян Євроунії щорічно проводиться на замовлення Європарламенту. Про це повідомило видання Tagesspiegel.

 

Як зазначають експерти, це найвищий рівень внутрішньої підтримки ЄУ з 1983-го. Ще в 2010 році лише 53 відсотки опитаних вважали, що їхні країни виграють від членства в Європейській Унії.

 

48 відсотків респондентів вважають, що їхній голос впливає на рішення, які ухвалюються в Євроунії. Тим часом якщо в Німеччині свій голос вважають впливовим 72 відсотки опитаних, то в Італії – тільки 30%. Це навіть менше, ніж у Великій Британії, яка виходить зі складу ЄУ. В Об’єднаному Королівстві 35 відсотків респондентів стверджують, що їхній голос важливий для Євроунії.

 

Симпатії до європейської спільноти і віра у важливість власного голосу всередині організації почали зростати в другій половині 2016 року. Саме Brexit став «червоним алярмом» для мешканців Євроунії і змусив їх згуртуватися навколо спільних цілей і цінностей, зазначено в аналітичній записці до опитування.

23.05.2018