ВР узялася за закон про Антикорупційний суд.

 

Верховна Рада почала розгляд у другому читанні проекту закону "Про Вищий антикорупційний суд" (№7440).

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

"Під час наших консультацій зі спеціалістами Венеційської комісії ми змогли узгодити 13 із 14 рекомендацій. Але, на жаль, ми не змогли всі правки влагодити...  По тій позиції, де нема на сьогодні узгодження (ідеться про повноваження громадської ради міжнародних експертів, – Z) комітет з питань правової політики та правосуддя прийняв рішення винести її на розсуд залу. У мене є пропозиція, щоб ми ті позиції, які на розсуд залу, поставили на завершення, перед голосуванням [за законопроект]: щоб ми спочатку пройшли всі узгоджені позиції і мали змогу і час узгодити під час розгляду законопроекту", – запропонував Парубій.

 

Він нагадав, що до законопроекту є 1925 правок, а згідно з даними голови профільного комітету – 1927 правок.

 

"Очевидно, ми сьогодні тільки зможемо почати розгляд, головна робота буде завтра. І, очевидно, дискусії в нас будуть складні. Ми будемо мати змогу проводити дискусії з нашими колегами з Венеційської комісії, і сьогодні протягом розгляду цього закону, але основна позиція полягає в тому, щоб ті, які неузгоджені, ми залишили на останній етап обговорення", – додав Парубій.

 

Водночас спікер зазначив, що повноваження громадської ради міжнародних експертів у доборі кандидатів Антикорупційного суду буде "окремою темою", і висловив переконання, що парламентарі зможуть знайти консенсус.

 

23.05.2018