Українське військо вперше випробувало Javelin.

 

Збройні сили України вперше випробували американські протитанкові ракетні комплекси Javelin.

 

Про це повідомив президент України Петро Порошенко, котрий спостерігав за випробовуваннями на полігоні.

 

 

"Нарешті цей день настав. І сьогодні, 22 травня, вперше в Україні відбулося випробування протитанкового комплексу третього покоління Javelin. Я впевнений в тому, що на сьогоднішній день бойові можливості українських Збройних сил, підрозділів ракетних військ і артилерії значно зросли", – зрадів президент.

 

Верховний головнокомандувач запевнив, що це "оборонна зброя", і вона буде застосована "лише тоді, коли ми будемо мати наступ Російської Федерації на позиції українських військ".

 

Президент зауважив, що американські протитанкові комплекси показали надзвичайно високу ефективність. "Ви бачили щасливі обличчя солдатів. Сьогодні здійснилася їхня мрія", – переповів Порошенко.

 

Голова держави подякував президентові США Дональду Трампу, віце-президенту Майку Пенсу, міністру оборони США, державному секретарю США, Сенату та Конгресу, всім американським партнерам, котрі спричинилися до цього рішення.

 

Водночас із випробовуваннями Javelin відбулися запуски протитанкових комплексів українського виробництва "Стугна". Всі цілі були успішно вражені.

 

22.05.2018