Машиністи львівського депо долучились до всеукраїнського страйку.

Сьогодні, 22 травня, працівники локомотивного депо «Львів-Захід» регіональної філії «Львівська залізниця» оголосили страйк, інформує Конфедерація вільних профспілок України.

 

Відтак машиністи працюють тільки за інструкціями, долучившись до акції, що вже 9-й день триває на «Укрзалізниці». Тобто вони вийшли на роботу, проте не виїхали на лінії. Таке рішення ухвалив трудовий колектив підприємства.

 

«Оскільки й у цьому депо більшість тепловозів, що здійснюють перевезення вантажів, давно відслужила свій термін або має ті чи ті несправності, вони через це сьогодні не вийшли на лінію. Робота депо зараз заблокована, а вантажні перевезення не здійснюються», – ідеться в повідомленні.

 

До акції невдовзі може приєднатися й колектив моторвагонного депо «Львів», який займається підготовкою рухомого складу до приміських перевезень, додали в Конфедерації.

 

Працівники депо «Львів-Захід» разом з колегами з інших областей продовжуватимуть страйк, допоки керівництво «Укрзалізниці» не виконає їхні вимоги: підвищення заробітної плати; зменшення пенсійного віку до 55 років; покращення технічного стану локомотивів.

 

Всеукраїнська акція залізничників почалася 14 травня з Кременчуцького локомотивного депо, працівники якого відмовилися вивозити з депо несправні локомативи. Цю акцію працівники залізниці назвали «робота за інструкцією» (Work-to-rule). Вона полягає в тому, що робітники працюють тільки за посадовими інструкціями, зокрема стосовно охорони праці та норм безпеки. Тобто у разі несправності тепловоза вони складають відповідні рапорти та чекають на справні.

 

До цієї акції згодом приєдналися працівники залізниці інших міст: Запоріжжя, Полтави, Тернополя, Синельникового, Миронівки (Київська обл.) Дарниці (м. Київ), Коростеня. Пізніше до «італійського страйку» приєдналися працівники залізничного цеху найбільшого в Україні гірничо-металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг», через що на три дні зупинилася робота комбінату.

22.05.2018