Один район і одне місто Львівщини ухвалили рішення про монетизацію пільг.

 

Станом на сьогодні Пустомитівський район і місто Моршин на Львівщині вже ухвалили рішення щодо монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті, повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає Дивись.Інфо.

 

«Я мав оперативну нараду з районами і містами області. Пустомитівський район і місто Моршин вже ухвалили відповідні рішення щодо монетизації пільгових перевезень», – розповів голова Львівської ОДА.

 

За його словами, є також території, які наразі розглядають це питання. Влада Львова, додав керівник області, скерувала лист, в якому зазначено, що місто не буде ухвалювати рішення щодо монетизації.

 

«Я запитав представника Львівської міської ради: "А як ви збираєтесь вирішувати транспортну проблему, адже й так загнали транспорт в колапс?" Чесно кажучи, жодної відповіді я не почув. Я думаю, що у Львові будуть проблеми», – прокоментував Олег Синютка.

 

Він також додав, що жодних важелів впливу на міську раду в цьому питанні не має.


Як повідомляв Z, Асоціація перевізників Львівщини заявила, що з 1 червня всі пільговики оплачуватимуть повну вартість проїзду в маршрутках міста й області. Відтак органи місцевого самоврядування мають подбати про монетизацію пільг для них згідно з рішенням уряду.

22.05.2018