Арешт Надії Савченко продовжено до 13 липня.

 

Шевченківський суд Києва залишив народного депутата Надію Савченко під вартою по 13 липня.

 

Таке рішення ухвалив суддя Павло Слободянюк після майже 4 годин перебування у нарадчій кімнаті, повідомляє аґенція УНІАН.

 

“Клопотання старшого слідчого [Олександра] Томусяка про продовження строку тримання під вартою Савченко задовольнити. Продовжити строк тримання під вартою підозрюваної Савченко до 13 липня включно. У задоволенні клопотання адвоката про застосування щодо підозрюваної Савченко особистої поруки відмовити”, – йдеться в ухвалі суду.

 

Також суддя додав, що ця ухвала надається для оскарження впродовж 5 днів в Апеляційному суді Києва.

 

Суд не погодився з проханням звільнити Савченко з-під варти на поруки: в ухвалі вказано, що поруки не забезпечать її належної процесуальної поведінки і що існують ризики втечі. “У суду є підстави вважати, що... Савченко може залишити місце свого постійного проживання, залишити територію України, переховуватися від органів досудового розслідування та незаконними засобами впливати на свідків”, – ідеться в ухвалі.

 

Суд також не дослухався до заяв Надії про те, буцімто у слідчому ізоляторі вона не може виконувати своїх депутатських функцій: Шевченківський суд вважає, що ці заяви виходять за межі розгляду питання про обрання запобіжного заходу.

 

Нагадаємо, Надію Савченко і керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана підозрюють у підготовці терактів і держперевороту.

 

Згідно з даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вчинити замах на керівництво держави, захопити будівлю Верховної Ради.

 

Рубана затримали 8 березня під час спроби перетнути лінію розмежування.

 

22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. 23 березня Шевченківський суд Києва постановив заарештувати Савченко.

 

15.05.2018