Націоналісти побилися з поліцією під час спроби прорватися до маєтку Льовочкіна.

 

У селищі Козин Київської області біля будинку народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна сталася бійка між активістами партії "Національний корпус" і правоохоронцями.

 

Як передає аґенція "Інтерфакс-Україна", у четвер приблизно в полудень понад сотня активістів "Нацкорпусу" попрямувала до будинку Льовочкіна в селищі Козин, щоб вимагати зміни редакційної політики підконтрольного йому телеканалу "Інтер".

 

Прибувши на місце, активісти вирішили з'ясувати причини перегородження доступу до водойми місцевих жителів. Представники "Нацкорпусу" спробували відтіснити правоохоронців, які вишикувалися біля будинку нардепа, і знести огорожу навколо водойми. Відтак почалася бійка між активістами і правоохоронцями.

 

9 травня "Інтер" транслював концерт "Побєда. Одна на всєх". Наприкінці передачі від ведучого Андрія Доманського прозвучало порівняння теперішніх героїв України з фашистами: "Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили в факельних ходах по нашій столиці, де кожен метр политий кров'ю наших співвітчизників".

 

У відповідь "Національний корпус", котрий увесь день пікетував офіс телеканалу, пообіцяв провести протест під будинком Сергія Льовочкіна. Організація "Вільні люди" підготувала листи зі скаргою до Генпрокуратури, СБУ, МВС та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

10.05.2018