Поліція затримала дідуся у футболці зі забороненою символікою.

 

Сьогодні, 9 травня, у Львові під час вшанування пам’яті жертв Другої світової війни на Марсовому полі прийшов чоловік 1938 року народження, який був у футболці із символікою СРСР. Його затримала поліція, передає ЗіК.

 

Чоловік був одягнутий у червону футболку із забороненою символікою СРСР. На ньому була накинута біла сорочка.

 

За словами дідуся, для нього 9 травня – це велике свято, яке потрібно вшановувати. А СРСР – наддержава, за якою у нього ностальгія.


Фото: Микола Тис/ЗіК.

 

До чоловіка підійшли поліцейські, які запропонували йому заховати футболку. Однак він відмовився. Тому правоохоронці затримали чоловіка для надання пояснень.

 

На Марсовому полі відбулись урочистості. Львів’яни поклали квіти на меморіальні таблички та помолились разом з священиком УПЦ Московського патріархату, передає ЛП.

 

Територію Марсового поля ретельно охороняли представники поліції. Загалом по периметру меморіалу стояло близько півсотні правоохоронців.

 

Разом з тим, учора, 8 травня, ввечері правоохоронці затримали трьох львів'ян, які наносили білою фарбою напис «Советська окупація» на паркан, що біля Монумента Слави у Львові, повідомили у прес-службі патрульної поліції Львівської області.

 

Затриманим львів'янам 19, 21 та 33 роки. За інформацією поліції, одного із затриманих уже притягували до відповідальності за дрібне хуліганство.

 

Провину на себе взяв 33-річний чоловік. Дільничний склав на нього протокол за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство».

 

Під час поверхневої перевірки у чоловіків виявили 4 аерозольні балончики з фарбою, а також 2 перцевих з написом «Перець» і один – «Терен 4М» (порожній) та складний ніж.

09.05.2018