Поліція затримала 4-х людей за використання забороненої символіки.

 

Сьогодні, 9 травня, у Києві правоохоронці затримали 4-х людей, які прийшли на масовий захід «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» із забороненою символікою тоталітарних режимів, повідомила заступниця директора Департаменту комунікації МВС Вікторія Навроцька, передає Укрінформ.

 

«Наразі ситуація спокійна та контрольована. Знаю, що затримано 4-х осіб за використання забороненої символіки», – сказала вона.

 

Представниця МВС повідомила, що наразі громадську безпеку в районі проведення акції забезпечують близько 2 тисяч співробітників Нацполіції та військовослужбовців Нацгвардії.

 

Всього в Києві 9 травня громадський спокій забезпечують близько 4 тисяч правоохоронців, в Україні – понад 20 тисяч.

 

Акцію «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» організувала ГО «Інститут правової допомоги та соціального захисту». О 12 год. відбудеться покладання квітів у парку Вічної слави, куди учасники прийдуть колоною від метро «Арсенальна».

 

При вході на вулицю Івана Мазепи встановлено рамки металошукачів, через які пропускають людей. Біля рамок стоять проукраїнські активісти і разом із поліцією стежать за тим, щоб учасники акції не проносили забороненої символіки.

09.05.2018