США вирішили відновити свій Другий флот.

Такий крок пов'язаний зі зростанням напруженості у відносинах з Росією.

 

                                          Джон Річардсон

 

Про те, що Сполучені Штати знову вводять в експлуатацію Другий флот ВМС, повідомив у п'ятницю, четвертого травня, адмірал Джон Річардсон (John Richardson). За його словами, це зроблено, в тому числі, через зростання напруженості у відносинах з Росією. «Наша стратегія національної безпеки чітко дає зрозуміти, що ми знову вступили в епоху конкуренції світових держав», – процитувала слова Річардсона інформаційна аґенція Reuters.

 

Американський Другий флот, який відповідав за західну частину Атлантичного океану, був розформований восени 2011 року в зв'язку з реструктуризацією ВМС США, а також з фінансових причин. Низку організаційних питань, пов'язаних з діяльністю флоту, поки що не з'ясовано. Зокрема, досі не зрозуміла чисельність складу і хто увійде в його командування.

 

Тим часом Палата представників Конгресу США оприлюднила деякі деталі нового законопроекту з питань оборонної політики. На військові потреби 2019 року, згідно з документом, пропонується видати 717 млрд доларів. Серед пріоритетів військових асигнувань – програми, спрямовані на стримування Росії і Китаю.

 

Зокрема, щодо Росії законопроект передбачає, що у відповідь на порушення міжнародних угод США розширять список санкцій з метою тиску на російську військову промисловість; пролонґують чинність заборони на співпрацю американських і російських військовиків; також будуть збільшені асигнування на захист від кіберзагроз. 

05.05.2018